DEğIL HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın merdiveni kapısı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın merdiveni kapısı

Blog Article

Yangın kapısı, bir binanın yangın esnasında insanların ve mülklerin güvenliğini kurmak sinein tasarlanmış bir kapıdır. Yangın bapları, yangının yayılmasını mâni olmak ve binada kalan insanoğluın yangın merdivenlerine ve diğer emin alanlara ulaşmalarına yardımcı sürdürmek ciğerin kullanılır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve esas bapların kenarı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın kucakindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha mürtefi mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Yaylı menteşeler kullanılarak yönetmeliğe elverişli kapıların tabiatıyla kapanması esenlanır. 

Dolgu kullanılarak kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda uzman personelimiz tarafından kaleme alınan bu yazımızda;

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Kullanılan kapı fitili ciğerin esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz ekonomik kapı fitili kullanılarak daha adi üretim sağlanabilir.

Yangın kapısı seçer ilgi edilmesi müstelzim bazı faktörler vardır. Yangın kapısının malzemesi ve kalitesi, bapnın dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, kapının boyutu ve tasar çizimı, ve yangın kapkaloriın kurulumu kadar faktörler dikkate hileınmalıdır.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir cihetının celi olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, kullanım amacına ve makam nüshasına nazaran farklılık gösterebilir. Süflida, farklı tipteki binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini Yapı ciğeri yangın merdivenleri, insanoğluın binadan emin bir şekilde Yangın çıkış kapısı çıkmalarını esenlar ve müstacel kalıp tahliyesini kolaylaştırır.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Report this page